КУЛЬТУРНЫЕ КОНТАКТЫ МЕЖДУ КАЗАХСТАНОМ И БЛИЖНИМ ВОСТОКОМ - Нұрсултанова , Л.Н.; Айтмагамбетов , Д.Р. (Вестник КазНПУ имени Абая. Серия: Исторические и социально-политические науки, 2021)
Республикамыздың араб әлемімен гуманитарлық байланыстары ұзақ тарихқа ие және әлемдік мәдениеттерді біріктіру мүддесін қамтиды. Әлем халықтарының мәдениеті адамдар, дәстүрлер мен әдет-ғұрыптарды біріктіріп, адамдарға бір-бірін жақсы түсінуге көмектеседі. Таяу Шығыстағы Қазақстан мәдениетінің күндері жергілікті аймақ тұрғындарын қазақ халқының көшпелі және дала мәдениетімен, музыкалық өнердің жаңа бағыттарымен, ұлттық күйлер мен әндердің өзіндік орындалуымен таныстырады. Қазақстандық әншілер, әртістер, суретшілер мен спортшылар халықаралық жарыстарда өз елін лайықты түрде таныстырады. Түйін сөздер: мәдениет, фестивальдар, дәстүрлер, музыкалық өнер.