1920-1930 ЖЫЛДАРДАҒЫ ҚАЗАҚСТАН ХАЛҚЫНЫҢ АЗЫҚ-ТҮЛІКПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Жұман , Г; Джумалиева , Л.Т (Вестник КазНПУ имени Абая. Серия: Исторические и социально-политические науки, 2020)
Мақалада 1920-1930 жылдардағы Қазақстан халқын азық-түлікпен қамтамасыз етуді зерттеу жайлы айтылған. Автор тұтыну тауарларының жетіспеушілігімен байланысты мәселелерге сипаттама берген. Халықтың қажеттіліктерін қанағаттандырудың төменгі деңгейіне әсер еткен, негізгі себептерге айтарлықтай назар аударылды. Дерек көздеріне сүйене отырып, шаруалардың мінез-құлқындағы шиеленіскен азық-түлік мәселесі жағдайындағы әлеуметтік өзгерістер де көрсетілген. Нәтижесінде индустрияландырудың негізгі қаржыландыру көзі болып табылатын шикізат, азық-түлік және ауыл шаруашылығындағы дағдарыстық жағдайдың шиеленісуі ғана емес, сонымен қатар, жаппай ашаршылыққа әкеп соқтырғаны да анықталды.