ЭТАПЫ СТАНОВЛЕНИЯ УЗБЕКСКО-КАЗАХСКИХ ОТНОШЕНИЙ - Izteleuova Ye.А.; Ospanova А.N. (Вестник КазНПУ имени Абая. Серия: Исторические и социально-политические науки, 2021)
Мақала Өзбекстан Республикасы мен Қазақстан арасындағы екіжақты ынтымақтастыққа арналған. Өзбекстан Республикасы мен Қазақстан Республикасы бізді бүкіл әлем бойынша экономикалық қуатты аймаққа айналдыратын бүкіл Орталық Азияда тұрақты экономикалық ахуал құруға бағытталған жаңа қатынастардың табалдырығында тұр.Бұл Өзбекстанның сыртқы саясатындағы басым бағыттардың бірі. Екі мемлекет айтарлықтай экономикалық және адами әлеуетке ие, тарихи тамыры бір, ежелден достық қарым-қатынаста. Өзбекстан Республикасының негізгі міндеті - екі елдің стратегиялық пайдасына қол жеткізу үшін Қазақстан-Өзбек ынтымақтастығының әлеуетін барынша арттыру.